Bonus od 20% na svaku dopunu novčanih sredstava na ACC TAG

„Autoceste Card“ (ACC) je elektronska naplata cestarine koja korisniku autoceste omogućuje brzu i efikasnu naplatu cestarine bez posredovanja blagajnika i čekanja na naplatnim mjestima.

Vozila opremljena uređajem za elektronsku naplatu cestarine (ACC TAG) od korisnika zahtijeva da prilagođenom brzinom prolazi kroz ulaznu/izlaznu naplatnu stazu bez zaustavljanja.

Transakcija između ACC TAG uređaja i sistema za naplatu cestarine je automatska – odvija se pomoću ACC TAG-a smještenog sa unutrašnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla u vozilu i antene na nadstrešnici iznad ulazne/izlazne naplatne staze.

Na čeonim i bočnim naplatnim mjestima postoji najmanje jedan izdvojeni naplatni prolaz koji služi za ACC elektronsku naplatu cestarine. ACC TAG uređaj mogu koristit korisnici svih skupina vozila (I, II, III i IV).

Prednosti elektronskog sistema naplate:

  • Brži i sigurniji prolaz
  • Prolazak bez zaustavljanja
  • Smanjenje gužve na naplatnim mjestima
  • Obračun iznosna cestarine po tačno pređenoj kilometraži
  • Cjenovne pogodnosti i bonusi

Provjera stanja na ACC računu putem SMS-a
U svrhu pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima te koristeći najnovije tehnologije moguće je u svakom trenutku, putem mobilnog telefona, provjeriti stanje i raspoloživi iznos na ACC računu slanjem SMS poruke.

Uputstvo za provjeru stanja na ACC računu putem SMS-a
Na broj +387 61 488 231 pošaljite poruku s ključnom riječi „ACC“ te iza nje PID (serijski broj TAG-a) ili broj koji je ugraviran na uređaju ispod barcode-a. Sistem će Vam u najkraćem roku poslati poruku sa trenutno raspoloživim iznosom ACC računa. Cijena poruke definirana je cjenovnicima mrežnih operatera.