POZIV NA CEREMONIJU ZAVRŠETKA II FAZE RADOVA NA TUNELU 1. MART

27.02.2014.

 

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar privodi kraju još jedan veoma značajan i zahtjevan projekat na Koridoru Vc – tunel 1. mart na poddionici Gorica – Bilješevo. Tunel 1. mart (Vijenac) dužine gotovo tri kilometra je jedan od najdužih tunela u Bosni i Hercegovini i bit će jedan od najmodernijih i najopremljenijih u regionu. Angažman na izgradnji povjeren je bh. kompanijama: Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i ŽGP d.d. Sarajevo.

 

Izgradnja tunela 1. mart kao i sama izgradnja autoceste na Koridoru Vc ima višestruki značaj za bosanskohercegovačko društvo i našu državu. Domaće kompanije su pokazale svoje građevinske mogućnosti i stekle neophodne reference za dalji rad i to ne samo u našoj zemlji nego i u regionu. Izgradnjom autoceste je angažovano preko pet hiljada radnika što u teškoj ekonomskoj situaciji za našu zemlju ima poseban značaj.

 

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na ceremoniju

završetka II faze radova na tunelu 1. mart koja će se održati

u subotu 1. marta/ožujka u 11 sati na gradilištu tunela (ulaz iz pravca Sarajeva).

 

 

Protokol:

Petominutni dokumentarni film kako se gradio tunel 1. mart

Himna Bosne i Hercegovine

Ovom prilikom novinarima i gostima će se obratiti:

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić

U ime BH Konzorcija Hamed Ramić

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić

Simbolična primopredaja između zvaničnika i radnika

Ručak

 

 

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefona 033 277 938.

 

 
Godišnja redovna konferencija za medije JP Autoceste FBiH

21.01.2014.

 

 

 

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

redovnu godišnju konferenciju za medije koja će se održati

u prostorijama Hotela Europa Vladislava Skarića 5,

u četvrtak 23. januara/siječnja 2014. godine u 11 sati.

 

 

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić prezentirat će rezultate postignute na izgradnji Koridora Vc u 2013. godini te predstaviti ključne pokazatelje poslovanja preduzeća. Također će najaviti planove i realizacije ugovora u 2014. godini.

 

Sva pitanja su dobrodošla jer nam je cilj da najšira javnost u Bosni i Hercegovini bude transparentno informirana o svim segmentima našeg rada.

 

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefona 033 277 938.

 

 

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku!


 
Probijanje tunela Suhodol (dužine 3 km) uz obilazak dionice Tarčin - Lepenica

07.01.2014.

 

Najznačajniji objekat na poddionici Suhodol-Tarčin je tunel Suhodol dužine 3 km. Ugovor za izgradnju poddionice Suhodol – Tarčin potpisan je 21.05.2012. godine sa turskom kompanijom Cengiz Insaat San. ve Tic. AS, dok je završetak i puštanje u promet cjelokupne dionice Vlakovo – Tarčin planirano u drugoj polovini 2014. godine.

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na obilježavanje završetka proboja tunela Suhodol, dužine 3 km, spajanje kompletnom dužinom lijeve cijevi tunela, te na obilazak dionice Tarčin-Lepenica.

 

 

Ceremonija probijanja tunela Suhodol će biti upriličena

u petak, 10. januara, 2014. u 10 sati.

 

 

Ovom prilikom novinarima i gostima će se obratiti:

  • premijer Federacije BiH Nermin Nikšić,
  • direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić i
  • Asim Cengiz, član Uprave kompanije Cengiz Insaat.

Ceremoniji će prisustvovati i ambasador Republike Turske u BiH, Nj.E. Ahmet Yildiz.

 

 

Prijevoz za predstavnike medija je osiguran kod gradilišnih kancelarija u Tarčinu uz magistralni put M17 u 09 sati i 30 minuta. Glavna ceremonija probijanja tunela Suhodol će početi u 10 sati i trajat će do 10 sati i 30 minuta. Nakon završetka same ceremonije planiran je dalji obilazak dionice Tarčin – Lepenica, poslije koje će biti upriličena zakuska u gradilišnim kancelarijama kampa Azapovići u Lepenici. Predviđeno je da svi sadržaji budu završeni oko 13 sati.

 

 

NAPOMENA: Molimo sve zainteresovane predstavnike medija kojima je potreban prijevoz da se prijave putem telefona 033/277-900 ili putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do četvrtka 09.01.2014. godine do 12 sati.

 

 

Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.


 
Svečana dodjela stipendija JP Autoceste FBiH za akademsku 2013/2014. godinu

17.12.2013.

 

 

Već treću godinu za redom JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar stipendira studente i studentice dodiplomskih i postdiplomskih studija. Do sada je njih 50 prošlo kroz jednogodišnji program stipendiranja, a zadovoljstvo nam je najaviti da će novih 25 studenata i studentica iz cijele BiH također postati dio ovog društveno-odgovornog programa. Stipendije u akademskoj 2013/2014 očekuju studente i studentice sa građevinskih fakulteta u Sarajevu, Mostaru i Zenici, te Fakulteta za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva.

 

 

Tim povodom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na

svečanu dodjelu stipendija JP Autoceste FBiH studentima i studenticama

u četvrtak, 19. decembra, 2013. u 12 sati

na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (Patriotske lige 30)

 

 

Studentima/cama treće godine I ciklusa dodjeljuje se 15 stipendija po 100,00 KM, a za studente prve i druge godine II ciklusa osigurano je 10 stipendija po 300, 00 KM.

 

 

Prisutnima će se obratiti

  • mr.sci. Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH
  • prof.dr.sc. Mustafa Hrasnica, dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu

 

 

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku.

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Interaktivna mapa autoceste A1