Posjeta studenata Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dionici Zvirovići - Kravice

17.10.2013.

Vijadukt Pavlovići, koji se radi metodom postupnog naguravanja

 

 

JP Autoceste FBiH već nekoliko godina uspješno sarađuje sa fakultetima u našoj zemlji koji obrazuju buduće inženjere. Pored stipendiranja talentovanih studenata, dio ove saradnje ogleda se i u povremenim obilascima dionica Koridora Vc koje su u izgradnji i na kojima se primjenjuju najsavremenije tehnike gradnje autocesta.

 

Tim povodom, studenti i studentice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetit će gradilište autoceste na dionici Zvirovići - Kravice te se upoznati sa detaljima izgradnje na ovoj dionici, a domaćin će im biti dipl.ing.građ. Antonio Križanac, stručni šef za građenje.

 

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da nam se pridružite

u ovom obilasku koji će biti organiziran u petak, 18.10.2013, od 9 sati i 30 minuta.

 

Posjeta kreće sa čvora Međugorje - Zvirovići (u blizini regionalne ceste R-425a) gdje se očekuje dolazak autobusa sa studentima oko 9.30 sati.

 

 

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku!

 
Potpisivanje Ugovora za izradu glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići

4.10.2013.

Buduća trasa

 

Ugovor za pružanje konsultantskih usluga za izradu glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići potpisat će JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Konzorcij: IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i Divel d.o.o. Sarajevo. Vrijednost Ugovora iznosi 1.757.780,00 eura, a sredstva su osigurana iz granta Evropske investicijske banke (EIB). Rok za izradu glavnog projekta je 14 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

 

Dužina navedene poddionice iznosi skoro 11 kilometara. Izrada glavnog projekta na ovoj dionici podrazumijevat će i projektovanje najdužeg i najvišeg mosta na Koridoru Vc.

 

Projektovanjem poddionice Počitelj – Zvirovići stvaraju se uslovi za nastavak izgradnje autoceste od juga zemlje prema unutrašnjosti i njeno povezivanje sa magistralnom cestom M-17 kod Počitelja.

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da prisustvujete potpisivanju ovog Ugovora

u utorak, 08.10.2013. godine, sa početkom u 12 sati

u zgradi Općine Čapljina, Trg Kralja Tomislava.

 

 

 

Protokol:

12.00 – 12.10 – potpisivanje ugovora

12.10 – 12.15 - obraćanje direktora JP Autoceste FBiH Ensada Karića

12.15 – 12.20 – obraćanje izvođača, direktora IPSA Instituta Amira Fejzića

12.20 – 12.25 – obraćanje načelnika Općine Čapljina Smiljana Vidića

12.25 – 12.30 – obraćanje premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića

 

 

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku!

 
Lagumdžija, Davutoğlu, Nikšić i Karić u posjeti gradilištu

08.05.2013.

Dionica Vlakovo - Tarčin

 

Danas će dr. Lagumdžija i ministar Davutoğlu zajedno sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem i direktorom JP Autoceste Federacije BiH Ensadom Karićem posjetiti gradilište na dionici Koridora Vc Vlakovo - Tarčin (gradilišne kancelarije u Tarčinu). Termin posjete je 18:45 sati.

 
Obilazak gradilišta na južnom dijelu Koridora Vc

19.4.2013.

 

 

Poštovani,

Predstavnici JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH će sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, ministrom komunikacija i prometa BiH Damirom Hadžićem, premijerom Vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem i ministrom Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Enverom Bijedićem obići u ponedjeljak, 22. aprila, gradilište međunarodnog graničnog prijelaza Bijača, kao i gradilišta poddionica Bijača – Kravice i Kravice – Zvirovići.

Radovi koje izvodi JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar na izgradnji međunarodnog graničnog prijelaza su u završnoj fazi, a isti će u potpunosti biti gotovi početkom maja.

Prilkom obilaska gradilišta međunarodnog graničnog prelaza Bijača dat će se izjave za medije.

 

Protokol

11.00 – čvor Zvirići (križanje autoceste i regionalne ceste R423 Ljubuški – Metkovići). Obilazak gradilišta međunarodnog graničnog prelaza Bijača;

11.15 – izjava za medije;

11.30 – obilazak gradilišta na poddionici Bijača – Kravice (obilazak Centra za održavanje i kontrolu prometa) i poddionici Zvirovići – Kravice.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>