Pristigle ponude za izgradnju poddionice Gorica – Bilješevo (tunel Vijenac)

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obavještava javnost da je 14. februara  2013. godine  u Mostaru u 14.15 sati izvršeno otvaranje ponuda za izgradnju dionice Drivuša - Kakanj, poddionica Gorica- Bilješevo (Faza  II).

Ponude su predale slijedeće kompanije: JV: OHL ŽS a.d. Brno i Skladgradnja d.o.o. Split,
JV: Hering d.d. Široki Brijeg, Trgošped d.o.o. Kakanj, Džekos d.o.o. Sarajevo i BH Konzorcij:  Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i GP ŽGP d.d. Sarajevo.

Tenderska komisija JP Autocese FBiH d.o.o. Mostar će u narednom periodu pristupiti detaljnoj evaluaciji pristiglih ponuda. Radi se o tenderu sa postkvalifikacijskom evaluacijom.

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar će analizirati kvalifikacijske i tehničke uslove ponude na osnovu čega će se donijeti odluka o najpovoljnijem ponuđaču.

Kriteriji tendera su određeni na način da su omogućili ravnopravan tretman domaćih kompanija.
Ovim su JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar omogućile da dvije od tri pristigle ponude budu BH kompanije.Sarajevo, 15.02.2013. godine

 
Strabag nije tužio JP Autoceste FBiH

Kompanija Strabag nije podnijela tužbu niti poduzela druge pravne radnje protiv JP Autoceste FBiH u vezi sa dionicom Vlakovo - Lepenica na Koridoru Vc, koja je dodijeljena turskoj kompaniji Cengiz Insaat, saopćeno je iz Strabaga.
Kako navode iz  te austrijske kompanije, u saopćenju Socijaldemokratske unije (SDUBiH) od 1. februara,  pod naslovom "SDUBiH traži istragu o poslovanju JP Autoceste FBiH", ispada da je Strabag tužio JP Autoceste FBiH, što nije tačno, navode iz Strabaga.

 

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Šef delegacije EU i Specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini njegova ekselencija Peter Sørensen je sa predstavnicima JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obišao gradilište na jugu BiH

Predstavnici JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar su sa šefom Delegacije EU i Specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini njegovom ekselencijom Peterom Sørensenom i ambasadorom Češke Republike njegova ekselencija Tomáš Szunyog, ambasadorom Kraljevine Švedske njegovom ekselencijom Bosse Hedberg, ambasadorom Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske njegovom ekselencijom Nigel Casey, zamjenikom ambasasora Francuske Republike Francois Legue, obišli gradilište međunarodnog graničnog prelaza Bijača, kao i gradilište dionice Bijača - Kravice. Posjeti su prisustvovali i predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Prilikom obilaska gradilišta direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić, upoznao je prisutne o dinamici izvođenja radova na međunarodnom graničnom prelazu Bijača koje izvode JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, kao i o dinamici izgradnje dionica autoceste na Koridoru Vc Bijača - Kravice.
Direktor Karić je posebno istakao značaj izgradnje međunarodnog graničnog prelaza Bijača. Preko tog graničnog prelaza vršit će se izvoz svih vrsta roba. JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar poduzele su sve aktivnosti kako bi do aprila ove godine završili sa izgradnjom graničnog prelaza Bijača do nivoa objekata. Uprava za indirektno oporezivanje BiH će nakon toga početi sa izgradnjom, opremanjem i stavljanjem u funkciju graničnog prelaza Bijača. Izgradnjom južnog dijela Koridora Vc uspostavlja se savremenija i brža komunikacija sa našim susjedima, ali i simbolično, ulaskom Hrvatske u EU, i mi otvaramo vrata prema Europi.
Šef Delegacije EU i Specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini njegova ekselencija Peter Sørensen je istakao da je bitno da do ulaska Hrvatske u Europsku Uniju se završi međunarodni granični prelaz preko kojeg će se vršiti uvoz i izvoz roba između BiH i EU. Bitno je da svi blagovremeno obave svoj dio posla vezano za izgradnju međunarodnog graničnog prelaza Bijača.
Nakon obilaska gradilišta međunarodnog graničnog prelaza Bijača delegacija je obišla gradilište autoceste na Koridoru Vc dionoca Bijača – Kravice.

 

IMG_5079.jpgIMG_5082.jpgIMG_5154.jpgIMG_5203.jpgIMG_5234-1.jpg

 
Poziv za medije

Obilazak gradilišta na južnom dijelu Koridora Vc, specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini njegove ekselencije Petera Sørensena sa predstavnicima JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH

14.02.2013. godine, četvrtak


Poštovani,

Predstavnici JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH će sa specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini njegovom ekselencijom Peterom Sørensenom obići u četvrtak, 14. februara, gradilište Međunarodnog graničnog prelaza Bijača, kao i gradilišta poddionica Bijača-Kravice i Zvirovići-Kravice.
Priikom obilaska gradilišta Međunarodnog graničnog prelaza Bijača bit će organizovano davanje izjava za medije.

Protokol
11.30 – čvor Zvirići (križanje autoceste i regionalne ceste R423 Ljubuški – Metkovići)
Obilazak gradilišta Međunarodnog graničnog prelaza Bijača;
12:15 – izjava za medije ( gradilište Graničnog prelaza Bijača);
13:30 –  obilazak gradilišta na poddionici Bijača – Kravice (obilazak Centra za održavanje i kontrolu prometa) i poddionici Zvirovići - Kravice;


Molimo vas da medijski propratite ovaj događaj.


Sarajevo, 13.02.2013. godine


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>