Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Direktoru JP Autoceste FBiH uručena godišnja nagrada Povelja Općine Ljubuški i zlatni grb

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar je dobilo ovogodišnju nagradu Povelja Općine Ljubuški i zlatni grb za izuzetna postignuća Općine Ljubuški. Nagradu je direktoru JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensadu Kariću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ljubuški uručio načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbalić.

Nagrada za izuzetna postignuća Općine Ljubuški uručena je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar zbog angažmana ovog preduzeća s ciljem unaprijeđenja i razvoja lokalne zajednice. JP Autoceste FBiH je u okviru izgradnje poddionice Bijača – Kravice, izgradilo regionalni vodovod, na područiju Općine Ljubuški. Vrijednost projekta je 1.200.000 KM.


JP Autoceste FBiH trenutno izvode rekonstrukciju regionalnih cesta R423 i R424 ukupne dužine 10 km, a vrijednost radova iznosi 6,1 mil KM. U toku je izrada idejnog projekta „Zapadna obilaznica Ljubuški“, završena je izrada projekta i izvode se radovi na osvjetljenju putnog prolaza Sulet. Planiran je i početak radova na uređenju lokalne ceste zaseoka Galići. Tokom prošlogodišnjih elementarnih nepogoda JP Autoceste FBiH je mobiliziralo mehanizaciju izvođača i podizvođača angažiranih na izgradnji poddionice Bijača – Kravice kako bi prometnice na područiju Općini Ljubuški bile očišćene i prohodne.

Direktor Karić je u svom govoru istakao da su u proteklom periodu JP Autoceste FBiH angažovale sav svoj potencijal i snagu da se ostvari zacrtani plan, a to je izgradnja 100 kilometara autoceste na Koridoru Vc. Jedan od prvih projekata ove Uprave je bila izgradnja južnog dijela Koridora Vc, dužine 10 kilometara. U ostvarivanju ovog projekta JP Autoceste FBiH imale su svesrdnu pomoć i podršku nadležnih općinskih organa Općine Ljubuški. Politika Uprave JP Autoceste FBiH nije samo izgradnja autoceste već pomoć i podrška lokalnim zajednicama u izgradnji njihove infrastrukture.  Poseban značaj ima izgradnja međunarodnog graničnog prelaza Bijača. Poduzete su sve aktivnosti kako bi do aprila ove godine bila završena izgradnja graničnog prelaza Bijača do nivoa objekata. Izgradnjom južnog dijela Koridora Vc uspostavlja se savremenija i brža komunikaciju sa našim susjedima, ali i simbolično, ulaskom Hrvatske u EU, i BiH otvara vrata prema Evropi.

Direktor Karić naglasio je da je ovogodišnja nagrada Općine Ljubuški potvrda da Uprava JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar dobro i uspješno radi i sarađuje sa lokalnim zajednicama i da je ova nagrada  motivacija da se upostavi ovako uspješna saradnja i sa drugim općinama koje se nalaze uz trasu Koridora Vc.


Mostar, 11.02.2013. godine

 

IMG_4913.jpgIMG_4928.jpgIMG_4953.jpg

 
Direktor JP Autoceste FBiH posjetio VTK BiH

Direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine mr.sc. Ensad Karić posjetio je Vanjskotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine gdje je sa predsjednikom VTK BiH doc.dr.sc. Brunom Bojićem razgovarao o značaju putne infrastrukture u BiH, te njenoj ulozi u gospodarstvu BiH.
Direktor Karić je upoznao predsjednika Bojića o završenim i trenutnim aktivnostima na izgradnji koridora VC, kao i o planovima za ovu godinu.
Bojić i Karić su razgovarali i o učešću naših kompanija kao izvođača radova i dobavljača materijala na ovom izuzetnom infrastrukturnom projektu.
Predsjednik Bojić je podržao aktivnosti i napore u svezi sa izgradnjom putne infrastrukture i dao svoju punu podršku daljim aktivnostima, te istakao da stavlja sve kapacitete VTK BiH u pružanju stručne ili bilo koje druge pomoći koja je u skladu sa Zakonom i Statutom VTK BiH.

 
Poziv za medije

Press konferencija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar „Realizacija Plana aktivnosti JP Autoceste FBiH na Koridoru Vc za 2012. godinu“


Poštovani,


Obavještavamo Vas da će u četvrtak, 31. januara 2013. godine, sa početkom u 11 sati, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar organizovati press konferenciju u sali Union banke na adresi Dubrovačka broj 6 (I sprat).

Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar će prezentirati realizaciju Plana aktivnosti JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar za 2012. godinu kao i plan za 2013. godinu.

Molimo Vas da preko predstavnika Vaše medijske kuće popratite ovaj događaj.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona: 033/277-938.

 

Sarajevo, 30.01.2013. godine

 
LISTA STUDENATA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA STIPENDIJU 2012/2013

LISTA STUDENATA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA STIPENDIJU 2012/2013

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>