Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Na Koridoru Vc završen prvi most u BiH izgrađen sistemom postupnog naguravanja

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obavještava javnost da je 10.01.2013. godine uspješno završena izgradnja mosta 3 na poddionici Drivuša-Gorica, koji je specifičan po tome što je to prvi most u BiH rađen sistemom postupnog naguravanja. Tehnologija izgradnje je takva da se na jednoj strani mosta izgradila tehnološka stanica na kojoj se vršilo betonitanje punog profila mosta po segmentima dužine 21,5 metar, a sistemom postepenog naguravanja rasponske konstrukcije preko izgrađenih stubova izvršila se izgradnja osnovne konstrukcije mosta.

Radi se o dva mosta od kojih je jedan dug 510 metara, a drugi 420 metara. Ukupna vrijednost izgradnje mosta 3 iznosi 15.039.525,00 KM. Izgradnja poddionice Drivuša – Gorica povjerena je BH konzorciju u sastavu: ŽGP d.d. Sarajevo, Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, GP Put d.d. Sarajevo. U okviru navedene poddionice izgradnja Mosta 3 povjerena je domaćoj kompaniji ŽGP d.d. Sarajevo.

Projektantska kuca Divel doo Sarajevo je dizajnirala ovaj tehnički najzahtjevniji objekat na poddionici Drivuša – Gorica.

Izgradnjom mosta sistemom postupnog naguravanja domaća kompanija stekla je reference za izgradnju mostova na ovaj specifičan sistem.

Cjelokupni završetak izgradnje poddionice Drivuša – Gorica je maj ove godine.

Ovom događaju prisustvovali su predstvanici JP Autoceste FBiH na čelu s direktorom Ensadom Karićem, ministar komunikacija i prometa Damir Hadžić, te direktor ŽGP d.d. Sarajevo Asim Nanić.

 

Sarajevo, 10.01.2013. godine

IMG_4315.jpgIMG_4328.jpgIMG_4335.jpgIMG_4349.jpgIMG_4384.jpgIMG_4389.jpgIMG_4395.jpgIMG_4402.jpgIMG_4422.jpgIMG_4427.jpgIMG_4435.jpgIMG_4449.jpg

 
POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

BOSNA i HERCEGOVINA

IZGRADNJA AUTOCESTE NA KORIDORU Vc,

DIONICA DRIVUŠA - KAKANJ, PODDIONICA GORICA – BILJEŠEVO (FAZA II)

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

Br: JPAC 365-B48-12

pdf

 
Objavljan tender za nastavak izgradnje Tunela Vijenac (druga faza)

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavile su javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju tunela Vijenac (faza II). Rok za predaju ponuda je 14.02.2013. godine. Izbor najpovoljnijeg ponuđača i dodjela ugovora planirana je krajem marta ove godine.  

Početkom marta domaće kompanije završit će radove na probijanju tunela Vijenac, odnosno okončati radove na prvoj fazi gradnje tunela. Druga faza izgradnje Vijenca obuhvata radove na konstrukciji kolovoznih traka, unutarnje betonske oplate tunela, kao i završne asfaltne radove na prilazu tunelu.

JP Autoceste FBiH je kroz niz pregovora postiglo sporazum sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u pogledu kriterija nadmetanja, koji su, zbog specifičnosti cjelokupnog projekta, znatno sniženi, te su se na taj način stvorile pretpostavke da više domaćih kompanija mogu ravnopravno sudjelovati na tenderu vrijednom 24 milona eura.

Nakon raskida ugovora sa slovenačkim kompanijama SCT d.d. i Primorje d.d., Uprava JP Autoceste FBiH naplatila je penale kroz naplatu bankarskih garancija u iznosu od 11,2 milion eura, te nastavak radova na probijanju tunela povjerila bh. kompanijama uz saglasnost EBRD-a.


Sarajevo, 08.01.2013. godine

 
JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar u novoj godini sa standardom ISO 9001:2008

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar nastavlja sa unapređenjem svog poslovanja s ciljem da se korisnicima usluga pruži što kvalitetnija usluga. S tim u vezi, kompanija će u prvoj polovini 2013. godine implementirati standard ISO 9001:2008, kako bi svoje poslovanje uskladila sa međunarodno priznatim normama.    
Kvalitetna cestovna infrastruktura pokretač je privrednog razvoja svake zemlje. Stoga su u JP Autoceste FBiH opredjeljeni na izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, čime bi se adekvatno odgovorilo na postavljene zahtjeve korisnika usluga JP Autoceste FBiH.
Svjesni da će implementacija ISO standarda, kao dio dugoročne politike kompanije, doprinijeti unapređenju poslovanja i povećanju kvalitete proizvoda i usluga, JP Autoceste FBiH imaju interes biti prepoznate kao ozbiljan partner koji u svom poslovanju koristi najsavremenije poslovne trendove u svijetu.
Uvođenjem standarda ISO 9001:2008, JP Autoceste FBiH još jednom iskazuju nastojanje da na najkvalitetniji način odgovore na zahtjeve korisnika.  

Sarajevo, 03.01.2013. godine

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>