Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Potpisan Ugovor za izradu investiciono tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče, priključak na Koridor Vc

Direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić i direktor IPSA Instituta d.o.o. Sarajevo Amir Fejzić u prostorijama Vlade Tuzlanskog Kantona, danas su potpisali Ugovor o izradi investiciono tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče, priključak na Koridor Vc.
Potpisanim Ugovorom predviđeno je da se izradi idejni projekat, studija izvodljivosti, studija uticaja na okoliš, izrada elaborata eksproprijacije i svih drugih potrebnih dozvola za dobijanje urbanističke saglasnosti. Dužina autoceste Tuzla–Žepče je cca 65 km.
Vrijednost Ugovora je 2.702.182,21 KM sa PDV-om, a rok za realizaciju Ugovora je 18 mjeseci.
Ova studijska i projektna dokumentacija za autocestu ima za cilj da sveobuhvatno razmotri potrebu za poboljšanjem kvaliteta transporta, kapaciteta i sigurnosti saobraćaja kroz izgradnju autoputa punog profila.
Izgradnjom autoputa od Tuzle do Žepča doći će do povezivanja centara međunarodne, nacionalne i regionalne važnosti u širem području BiH i omogućavanje njihove veze sa međunarodnim centrima i saobraćajnim koridorima od interesa za BiH.
Potpisivanju Ugovora prisistvovali su federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, premijer Tuzlanskog Kantona Sead Čaušević, ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj TK Senaid Hadžić, ministar za pravosuđe i upravu ZKD Romana Brkić, ministar unutrašnjih poslova ZDK Rifat Delić, ministar za prostorno uređenje, saobraćaj, komunikacije i zaštitu okoline ZDK Raif Seferović.

Tuzla, 26. decembar, 2012. godine.

 

slika1.JPGslika2.JPGslika3.JPGslika4.JPG

 
Poziv za medije

Potpisivanje Ugovora za izradu investiciono tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče, priključak na Koridor Vc


Direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić i direktor IPSA instituta d.o.o. Sarajevo Amir Fejzić potpisat će u Tuzli Ugovor za izradu investiciono tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče, priključak na Koridor Vc. Ugovor će biti potpisan u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona (sala za sjednice Vlade TK), ulica Slatina, broj 2, u srijedu 26. decembra 2012. godine, sa početkom u 11 sati.

Vrijednost Ugovora je 2.702.182,21 KM sa PDV-om, a rok za realizaciju Ugovora je 18 mjeseci.

Potpisivanjem Ugovora počet će izrada studijske projektne dokumentacije. Ugovorom je predviđeno da se izradi idejni projekat, studija izvodljivosti, studija uticaja na okoliš, izrada elaborata eksproprijacije i svih drugih potrebnih dozvola za dobijanje urbanističke saglasnosti. Dokumentacija za cilj ima poboljšanje kvaliteta i sigurnosti saobraćaja kroz izgradnju autoputa punog profila.

Dužina autoceste od Tuzle do Žepča će biti cca. 65 kilometara.

Potpisivanju Ugovora prisustvovat će ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić, premijer Tuzlanskog Kantona Sead Čaušević, premijer Zeničko – dobojskog kantona Fikret Plevljak, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Senaid Hadžić, ministar pravosuđa i uprave ZDK Romana Brkić, ministar unutrašnjih poslova ZDK Rifat Delić, ministar prostornog uređenja, saobraćaja, komunikacija i zaštite okoline ZDK Raif Seferović.

Nakon potpisivanja Ugovora medijima će biti distribuirano saopćenje za medije i fotografije potpisivanja Ugovora.

Protokol potpisivanja Ugovora

  • 11:00–11:15 – potpisivanje Ugovora
  • 11:15–11:30 – izjave za medije

Molimo Vas da medijski propratite ovaj događaj.

 

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Potpisan Ugovor o izgradnji poddionice autoceste na Koridoru Vc Vlakovo – Lepenica; domaćim kompanijama obezbjedjeno 200 milona KM radova

Direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić i generalni direktor turske kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret a.s. Kemal Unluer potpisali su danas Ugovor o izgradnji poddionice autoceste na Koridodru Vc Vlakovo Lepenica. Supotpisnici ovog ugovora bili su i ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić u ime JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i član Uprave kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret a.s. Asim Cengiz.
Vrijednost Ugovora iznosi 350.114.617,06 KM sa PDV-om, što predstavlja najveću vrijednost ugovora koja se do sada potpisala za izgradnju Koridora Vc. Ukupna dužina ove poddionice je 10,10 km sa rokom izgradnje 20 mjeseci.
Na osnovu međunarodno provedenog tendera, Evropska investicijska banka je 29.11.2012. godine dala saglasnost na evaluacioni izvještaj tenderske komisije JP Autoceste FBiH za projekat izgradnje autoceste na poddionici Vlakovo - Lepenica. Prema navedenom izvještaju predloženo je da ugovor bude dodjeljen kompaniji Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret  a.s. iz Turske. Nakon dobivene saglasnosti, JP Autoceste FBiH su primile bankarsku garanciju u iznosu od 35.011.461,71 KM za dobro izvršenje posla čime su se stekli uvjeti za potpis navedenog Ugovora.

Turska kompanija Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret a.s. će ovaj posao realizovati sa sedam BH kompanija koje su partneri projekta. U tom cilju danas je potpisan i Sporazumom o partnerstvu izmedju naših kompanija i kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret a.s. kojim su domaćim građevinarima povjereni poslovi u iznosu od 200 miliona KM. Ovo predstavlja do sada najveću vrijednost poslova koja je ugovorena sa domaćim kompanijama pri izgradnji Koridora Vc. Na izgradnji ove dionice biti će angađovani: Hidrogradnja d.d. Sarajevo, Hering d.d. Široki Brijeg, Deling d.o.o. Tuzla, Euroafalt d.o.o. Sarajevo, A3 d.o.o. Široki brijeg, Butmir d.o.o. Sarajevo i HP Investing d.o.o. Mostar.

Ovo je do sada najveća vrijednost ugovora koja je potpisana za izgradnju autoceste na Koridoru Vc i najveća vrijednost izgradnje koja je ugovorena s domaćim kompanijama na Koridoru Vc.
U okviru ove poddionice biće izgrađeno i nekoliko objekata i to: tunel Gaj dužine oko 870 metara, tunel Tulica dužine oko 540 metara, tunel Ban brdo dužine 350 metara, vijadukt Vlakovo dužine 370 metara i čeono naplatno mjesto Vlakovo.

Realizacijom ovog Ugovora, odnosno izgradnjom poddionice Vlakovo - Lepenica u septembru 2014. godine u promet će biti pušteno svih 20 kilometara autoceste na Koridoru Vc od Vlakova do Tarčina.

Sa potpisom ovog Ugovora JP Autoceste FBiH trenutno imaju 472 miliona eura ugovorenih radova, odnosno 36 km autoceste u izgradnji. Za preostala dva tendera (tunel Vijenac - druga faza i dionica Svilaj – Odžak) potrebno je još oko 90 milona eura. JP Autoceste su u procesu obezbjedjenja nedostajućih 307 milona eura potrebnih za završetak započetih radova kako bi 2014. godine imali izgrađenih 100 km autoputa.


Sarajevo, 21. decembra 2012. godine.

 

IMG_3366.jpgIMG_3378.jpgIMG_3405.jpgIMG_3419.jpgIMG_3440.jpgIMG_3452.jpgIMG_3454.jpgIMG_3474.jpg

 
SARADNJA S ČEŠKOM REPUBLIKOM U FINANSIRANJU KORIDORA Vc

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu ministra industrije i trgovine Republike Češke Martina Kubu koji boravi u jednodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini s ciljem unapređenja bilateralnih odnosa  između dvije prijateljske zemlje, prije svega u oblasti privredne saradnje. Uz federalnog ministra Envera Bijedića sastanku je prisustvovao ambadasor Češke Republike u BiH Tomaš Szunyog i jedan broj čeških poduzetnika koji su doputovali  u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.
Premijer Nikšić upoznao je ministra Kubu sa planovima Federalne vlade za pokretanje velikih infrastrukturnih radova u energetskom sektoru pozvavši investitore i privrednike iz ove zemlje da ulažu u ove projekte, ali i u druge privredne grane.
Federalni premijer je posebno potcrtao potpunu transparentnost procedura i zajednički interes dviju zemalja u podsticanju privrednog razvoja, ali i probleme koje zbog kompliciranih propisa usporavaju realizaciju raspisanih tendera.
Ministar Kuba je naglasio da je cilj ove posjete unapređenje poslovnih odnosa i proširenje saradnje u svim sektorima kroz jasno definirane prioritetne zajedničke projekte koji bi pomogli otvaranju novih radnih mjesta u BiH, u čemu će naša zemlja svakako imati podršku državnih institucija češke Republike.
Kao konkretan korak na ovom planu, danas je, u okviru susreta federalnog premijera i češkog ministra, potpisano mandatno pismo za odobrenje kreditne linije za finansiranje dijela izgradnje autoputa na Koridoru Vc na dionici Počitelj – Bijača, poddionica Zvirovići – Kravice, između Češke izvozne banke (ČEB) i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.
Sporazum su u ime češke banke potpisali Michal Bakajs i Martin Frelich, a u ime  JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar  generalni direktor Ensad  Karić.
Učesnici sastanka su izrazili nadu da će ovaj sporazum, vrijedan 15 miliona eura, otvoriti puteve za jačanje saradnje kroz konkretne nove poslovne aranžmane na izgradnji Koridora Vc, ali  i u drugim oblastima.


URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Interaktivna mapa autoceste A1