Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Učenici Mješovite srednje škole Zavidovići posjetili COKP Drivuša

26.10.2016. 


Učenici završnog razreda, zanimanja tehničar drumskog saobraćaja, Mješovite srednje škole Zavidovići u pratnji svojih profesora, krajem prošle sedmice posjetili su Centar za održavanje i kontrolu prometa Drivuša.


Budući tehničari drumskog saobraćaja, imali su priliku da posmatraju nadzor saobraćaja, na dionici autoputa Drivuša-Bilješevo, pri jednom od najmodernijih Centar za održavanje i kontrolu prometa u Evropi.


Učenici Mješovite srednje škole Zavidovići, istakli su da je ovo najbolji način da kroz praktičnu nastavu budu bolje upućeni u svoje buduće zanimanje.FOTO 


DSC_0621.JPGDSC_0640.JPGDSC_0645.JPGDSC_0648.JPGDSC_0655.JPG

 

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

21.10.2016. 


U suradnji sa Zavodom za transfuziologiju krvi FBiH organizirali smo akciju darivanja krvi uposlenika JP Autoceste FBiH.


Prikupljeno je novih osam doza krvi koje će svakako biti od pomoći bolnicama.


Također, vrijedno je istaknuti kako se uposlenici JP Autoceste FBiH samostalno odazivaju na pojedinačna darivanja krvi.


FOTO 


k2.jpgk3.jpgk4.jpgk5.jpgk6.jpg

 

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko posjetio gradilišta na dionici Zenica sjever – Zenica jug

12.10.2016.


Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko direktor JP Autoceste FBiH Đenan Salčin u pratnji cijele Uprave, obišli su u utorak 12. oktobra gradiliša u zeničkoj regiji.


Ovo je bila prilika da se ministar upozna sa dinamikom radova na gradilištima i da se održi radni sastanak sa predstavnicima izvođač radova i nadzora  s ciljem insistiranja na ubrzanju radova.


Na ovim gradilištima u proteklih 14 mjeseci postojala su dva problema od kojih je jedan izmještanje gasovoda nastao zbog kolizije gasovoda i trase autoceste a drugi se odnosi na geologiju na navedenim gradilištima. Izvršena je sanacija dva klizišta, a vrši se dodatno geološko istraživanje terena. Nakon što smo otklonili probleme stekli su se uslovi za ubrzanje radova i na tragu smo željene dinamike“, istaknuto je Đenan Salčin, direktor JP Autoceste FBiH.


Ministar je iskazao važnost nastavka izgradnje Koridora Vc od Zenice prema sjeveru zemlje.


Želja nam je da izgradnja autoceste u BiH povezuje ljude, države u regionu, da utiču na razvoj ekonomije, spajaju kao i da doprinesu povećanju sigurnosti u saobraćaju", poručio je Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa BiH.


Završetak radova na poddionicama Drivuša – Klopče i Klopče – Pečuj (Donja Gračanica) predviđen je 2018. godine. Značajniji radovi obuhvaćaju izgradnju pet vijadukta, dva tunela i jedan most.


U proteklom periodu pokrenuta je tenderska procedura za izbor izvođača radova i nadzora nad izgradnjom dionice Donja Gračanica – tunel Zenica. Objavljen je tender i rok za predaju ponuda je bio krajem septembra a početak radova očekuje se na proljeće 2017. godine.


Ukupna dužina autoceste od mjesta Klopče do mjesta Nemila je 24,5 kilometra a kompletna dionica će biti izgrađena 2019. godine.Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar

FOTO 


IMG_3273.JPGIMG_3275.JPGIMG_3276.JPGIMG_3277.JPGM2.JPG

 
JAVNI OGLAS radi sporazumnog pribavljanja nekretnina

10.10.2016. 


Na osnovu člana  23. Zakona o eksproprijaciji („Službene novine FBiH“ broj 70/07, 36/10, 25/12 i 34/16), a u vezi sa članom 92. Zakona o upravnom postupku („Službene novine FBiH“ broj 2/98 i 48/99), JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavljuje :


J A V N I  O G L A S
radi sporazumnog  pribavljanja nekretnina


Odlukom Vlade FBiH o utvrđivanju javnog interesa V broj: 1802/2016  od 29.09..2016 god.  utvrđen je javni interes za izgradnju dionice Buna – Počitelj, na Koridoru Vc („Službene novine FBIH“ br. 78 od 05.10.2016.).


JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar pristupa realizaciji projekta izgradnje dionice Buna - Počitelj, na Koridoru Vc, u koju svrhu će se provesti postupak eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju uz isplatu odgovarajućih naknada u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH („Sl. novine F BiH“ broj  70/07, 36/10 i 25/12).


Pozivaju se svi vlasnici nekretnina koji se nalaze na području:

-          Općine Čapljina, K.O. Bivolje Brdo, K.O. Lokve i K.O. Stanojevići

-          Općine Mostar, K.O. Gubavica i K.O. Pijesci


radi pokušaja sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva nad određenim nekretninama  koje će se eksproprisati u svrhu izgradnje dionice Buna - Počitelj, na Koridoru Vc.

Svi  zainteresirani vlasnici čije nekretnine se nalaze na području Općine Čapljina, K.O. Bivolje Brdo, K.O. Lokve i K.O. Stanojevići, i Općine Mostar, K.O. Gubavica i K.O. Pijesci, nakon objave ovog oglasa mogu doći u prostorije JP Autoceste FBiH u ul. Braće Fejića bb u Mostaru radnim danom u  periodu od 08 do 16 sati.

Ukoliko se vlasnici nekretnina navedenih katastarskih općina  u ostavljenom roku ne jave na ovaj oglas, smatrat će se da nisu zainteresirani za sporazumno rješavanje stjecanja prava vlasništva na nekretninama, te će se u skladu sa odredbama Zakona o eksproprijaciji  pokrenuti postupak eksproprijacije pred nadležnim organom uprave.


Sve potrebne informacije povodom objavljenog oglasa mogu se dobiti u prostorijama JP Autoceste FbiH u ul. Braće Fejića bb u Mostaru kao i na tel. broj 036/512-308, 036/512-310, 061/166-290, fax 036 512 - 301, kontakt osobe Ivan Rebac, Marin Šimunović, Toni Vrljić i Damir Murić.


Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u  sredstvima informisanja.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Interaktivna mapa autoceste A1