Privremena regulacija saobraćaja

09.06.2017. 
Zbog radova na sanaciji trupa regionalne ceste u mjestu Tičići, smanjena je brzina kretanja vozila na ovom lokalitetu u smjeru Sarajevo - Zenica sa 130 km/h na 80 km/h.


Zaustavna traka je obilježena privremenom saobraćajnom signalizacijom.


Saobraćaj vozila u smjeru Zenica - Sarajevo na lokalitetu Tičića se odvija nesmetano i bez ograničenja.

 
Javni oglas za povjeravanje korištenja cestovnog zemljišta uz autocestu za izgradnju pratećih uslužnih objekata i obavljanje pratećih djelatnosti na lokacijama odmorišta PUO VRBOVAČKI LIPIK

22.05.2017. 


JP Autoceste FBiH danas su objavile javne oglase za povjeravanje korištenja cestovnog zemljišta uz autocestu za izgradnju pratećih uslužnih objekata i obavljanje pratećih djelatnosti na lokacijama odmorišta PUO VRBOVAČKI LIPIK, dionica Svilaj - Odžak.


Javno otvaranje ponuda održat će se 21.06.2017. godine u 12,00 sati u prostorijama JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, Braće Fejića bb, što je ujedno i krajnji rok za dostavu ponuda.Javni oglas VRBOVAČKI LIPIK - benzinska stanica sa trgovinom, caffe barom i autoservisom možete preuzeti OVDJE.


Javni oglas VRBOVAČKI LIPIK - motel s restoranom možete preuzeti OVDJE
 
ODLUKA O RAZVRSTAVANJU JAVNE CESTE U KATEGORIJU AUTOCESTA A1

19.05.2017. 


Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku o razvrstavanju javne ceste u kategoriju autocesta A1. Razvrstane su dionice Zenica Jug - Lašva - Kakanj - Visoko dužine 81,9 kilometara i Zvirovići - Bijača u dužini od 10 kilometara.


Razvrstavanje ovih dionica u javnu cestu kategorije autocesta sa oznakom Al je obavljeno u skladu sa investicijsko-tehničkom dokumentacijom, upotrebnim dozvolama i odgovarajućim tehničkim propisima prema kojima su one izgrađene.


Za realizaciju ove odluke zaduženo je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, a njenim stupanjem na snagu prestaje da važi Odluka o razvrstavanju javne ceste M-5 na dionici Sarajevo (Jošanica) - Podlugovi - Visoko.

 

 

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Posjeta studenata Rudarsko geološko građevinskog fakulteta iz Tuzle poddionici Klopče- tunel Pečuj (Donja Gračanica)

18.05.2017. Nastavljajući dosadašnju praksu pomoći u obrazovanju budućih stručnjaka, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar organizovalo je posjetu studenata Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli poddionici Klopče – tunel Pečuj (Donja Gračanica). U posjeti je učestvovalo 50 studenata četvrte godine I i II ciklusa studijskog programa Građavinarstvo, kao i njihovi profesori.

 

U toku obilaska studenti i profesori su imali priliku vidjeti dinamiku radova na gradilištu koje karakterišu izuzetno složeni geološki uslovi.

 

Na dužini od blizu šest kilometara ove poddionice grade se četiri vijadukta i dva tunela. 

 

Ova posjeta je jednako značajna i za predavače, koji su u stanju da nadopune svoja teoretska znanja, a studenti da se na licu mjesta upoznaju sa realnim uslovima izgradnje takvih objekata.
Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. 

 

FOTO 


s1.jpgs2.jpgs3.jpgs4.jpgs5.jpgs6.jpgs7.jpgs8.jpgs9.jpgs10.jpgs11.jpgs13.jpgs14.jpgs15.jpg


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>