JP AUTOCESTE FBIH OBJAVILE JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA IZGRADNJU AUTOCESTE NA PODDIONICI POČITELJ – ZVIROVIĆI

11.05.2017. JP Autoceste FBiH danas su objavile javni poziv za dostavu ponuda građevinskih kompanija koje će se natjecati za dodjelu ugovora za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići.


Izgradnja navedene poddionice će se finansirati iz sredstava obezbjeđenih u okviru ugovora o zajmu sklopljenim sa Evropskom investicionom bankom (EIB).


Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 miliona eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.


Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11,75 km i najznačajniji objekti su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim saobraćajnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.


Rok za predaju ponuda je 17.07.2017. godine.

 

Više o svemu pročitajte OVDJE.

 
UPRAVA AUTOCESTA FBIH IMENOVANA NA PUNI MANDAT OD ČETIRI GODINE

11.05.2017. Današnjom odlukom Vlade FBiH aktuelna Uprave Autocesta FBiH, s direktorom Adnanom Terzićem na čelu, dobila je puni mandat u trajanju od naredne četiri godine.

Federalna vlada dala je Nadzornom odboru Autocesta FBiH d.o.o Mostar prethodnu saglasnost za donošenje odluke o razrješenju dosadašnjih vršitelja dužnosti članova Uprave ovog javnog preduzeća, zbog isteka mandata, te za donošenje odluke o imenovanju članova Uprave Društva na mandatno razdoblje od četiri godine, i to Adnana Terzića (direktor), Ivice Ćurića (izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove), Jasmina Buče (izvršni direktor za projektovanje i građenje), Marina Jelčića (izvršni direktor za upravljanje i održavanje) i Adema Zolja (izvršni direktor za opće, kadrovske i pravne poslove).

 

 

 
ADNAN TERZIĆ NOMINIRAN ZA OSOBU GODINE U OBLASTI POLITIKE

05.05.2017. Direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić nominiran je za osobu godine Večernjakovog pečata u oblasti politike.


U nominaciji je navedeno da je v.d. direktor Terzić jedan od najboljih premijera BiH. Sada kao menadžer nastoji pokrenuti novi ciklus izgradnje autoceste u FBiH.


Ocjenjivački sud Večernjakovog pečata objavio je 150 imena nominiranih za nagradu ''Osoba godine u BiH''. U finalu nagrade koju 16. godinu dodjeljuje Večernji list, bh. izdanje, među 150 kandidata našli su ljudi koji su obilježili prošlu godinu.


Finale manifestacije bit će održano 18. maja u Mostaru.


Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar 


 
Sretan 1. maj - Međunarodni praznik rada!

28.04.2017. 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>