Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home3/betatel/public_html/klijenti/jpautoceste/web/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Učenici Srednje tehničke škole "Kemal Kapetanović" iz Kaknja posjetili COKP Drivuša

21.04.2016. 


Učenici završnog razreda, zanimanja tehničar drumskog saobraćaja, Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ iz Kaknja u pratnji profesora dipl.ing.saob. Azema Husike, jučer su posjetili Centar za održavanje i kontrolu prometa Drivuša.Grupa od 27 budući tehničari drumskog saobraćaja, imala je priliku da posmatra nadzor saobraćaja, na dionici autoputa Drivuša-Bilješevo, pri jednom od najmodernijih Centar za održavanje i kontrolu prometa u Evropi.Učenici su istakli da je ovo najbolji način da kroz praktičnu nastavu budu bolje upućeni u svoje buduće zanimanje.
FOTO


st2.jpgst3.jpg

 
Konačna rang-lista dobitnika stipendija JP Autoceste FBiH

17.04.2017. 


Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar br. 01-383-10/13 od 01.02.2013. godine, Odluke o izmjeni i dopuni Pravilnika o dodjeli stipendija, broj: 01-3514-4/16 od 20.10.2016. godine, a u skladu sa Planom poslovanja JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar za 2016. godinu, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar su putem javnog oglasa provele postupak dodjele stipendija za akademsku 2016/2017. godinu redovnim i redovnim samofinancirajućim (redovni uz plaćanje) studentima Građevinskog fakulteta, Fakulteta prometa i komunikacija (cestovni smjer), Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta dodiplomskog i postdiplomskog studija.

 

U skladu sa Odlukom o stipendiranju, broj: 01-3742/16 od 09.11.2016. godine, ukupan broj planiranih stipendija za dodjelu je 25, od čega je 15 stipendija planirano za studente treće godine prvog ciklusa i to za studente:

- Građevinskog fakulteta,

- Saobraćajnog fakulteta,

- Elektrotehničkog fakulteta,

- Mašinskog fakulteta.

 

Deset stipendija za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija i to za studente:

-       Građevinskog fakulteta,

-       Saobraćajnog fakulteta,

-       Elektrotehničkog fakulteta,

-       Mašinskog fakulteta.

 

Odlukom je propisana visina mjesečne stipendije koju će JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar dodijeljivati za akademsku 2016/2017. godinu iznosi:

- 100 KM za studente treće godine prvog ciklusa studija, do kraja prvog ciklusa i

- 300 KM za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija, do kraja drugog ciklusa.

 

Ukupan broj pristiglih prijava je 205. Komisija je napravila rang-listu uzimajući u obzir bodovanje kriterija utvrđenih Pravilnikom o dodjeli stipendija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

 

Konačnu listu studenata koji će dobivati stipendiju za akademsku 2016/2017. godinu od JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar možete pogledati ovdje.

 

O terminu potpisivanja ugovora stipendisti će biti naknadno obavješteni.

 

Napominjemo da uz stipendiju JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar nije moguće primati drugu stipendiju o čemu će JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar izvršiti provjeru.

 
Sretan Uskrs i Vaskrs!

14.04.2017.


Svim vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretan Uskrs i Vaskrs! 

 
JAVNI INTERES ZA IZGRADNJU BRZE CESTE LAŠVA - NEVIĆ POLJE

13.04.2017.Federalna vlada je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju brze ceste Lašva - Nević Polje u dužini od 24,385 kilometara.


Korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za njenu izgradnju je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar. Ovom javnom preduzeću je naloženo da pokrene postupak eksproprijacije nekretnina prema već urađenim elaboratima.

Vlada Federacije BiH je 2014. godine donijela Odluku o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju brze ceste Lašva - Vitez - Donji Vakuf, a kako je od dana njenog donošenja protekao rok od dvije godine u kojem je bilo potrebno pokrenuti postupak eksproprijacije, donesena je nova odluka o utvrđivanju javnog interesa, što je zakonski uslov za pokretanje postupka eksproprijacije. 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>