Uprava JP Autoceste FBiH poništila tender za poddionicu Počitelj – Zvirovići

13.03.2017.


S ciljem ubrzanja i konačnog završetka tendera, te stavljanja u funkciju odobrenih finansijskih sredstava, Uprava JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar je donijela odluku da se tender za izvođenje radova na izgradnji autoceste na poddionici Počitelj – Zvirovići LOT 1 i LOT 2 poništi.


Raspisat će se novi tender po skraćenoj proceduri kako bi se u što skorijem vremenu potpisao ugovor o izgradnji i započeli radovi.


Odlukom o poništenju postupka Uprava JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, ni na koji način ne želi utjecati na dalji tok i završetak aktivnosti Odjela za istrage Europske Investicijske Banke (EIB) te insistira da bude obaviještena o rezultatima spomenutih istražnih aktivnosti.

 


Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar

 

 
Radovi na sanaciji klizišta na lokalitetu Ban Brdo – preusmjerenje saobraćaja na dionici Vlakovo – Tarčin

13.03.2017. 


 

U utorak 14.03.2017. godine započinje sanacija klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

 

Tokom radova na dionici Vlakovo –Tarčin, u dužini od cca 300 m, saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Molimo sve korisnike autocesta da zbog sigurnosti saobraćaja tokom izvođenja radovova na sanacije, poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i prilagode brzinu uvjetima na autocesti.

 

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar 

 
Reagovanje na medijske špekulacije

09.03.2017. 


Povodom medijskih špekulacija i navoda pojedinih medija u vezi s poništenjem tendera za gradnju dionice autoceste na Koridoru Vc Počitelj-Zvirovići, JP Autoceste FBiH dostavlja javnosti tačne informacije.

 

Uprava JP Autocete FBiH odlučno odbacuje tendenciozne navode pojedinih medija da je EIB poništio tzv. namješeni tender te da je v. d. izvršni direktor Jasmin Bučo, kako se navodi, odgovoran za sumnjiv izbor izvođača.


Na sastanku s predstavnicima EIB-a na kome su prisustvovali zvanični predstavnici FBiH – ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i v.d. direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, nije uopće bilo govora o tome da je tender namješten niti je izbor izvođača okarakterisan kao sumnjiv.


V.d. izvršni direktor Jasmin Bučo nije pominjan u bilo kojem kontekstu, a posebno ne kao odgovornog za sumnjiv izbor izvođača.


Stav zvaničnika EIB-a je da, ako želimo sve ubrzati, onda je najbolje da ovaj tender poništimo i raspišemo po novoj ubrzanoj proceduri koji će oni propisati, a što vrlo brzo trebamo dobiti u zvaničnom pismu EIB-a.


Kako bismo izbjegli sve špekulacije, JP Autoceste FBiH će u interesu tačnog i pravilnog informisanja javnosti kada zvanično dobije pismo od EIB-a o sadržaju pisma i svim narednim koracima u vezi s tenderom obavijestiti javnost.

 

 

Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar

 

  
Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići


01.03.2017. Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići.


Saobraćaj se na navedenoj dionici u dužini od 200 metara odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.
Vozači se mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar  
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Interaktivna mapa autoceste A1