Portal Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS) objavio članak o tome kako nabavke pomažu u borbi protiv korupcije i obnovi ekonomije, kaže da su JP Autoceste FBiH pozitivan primjer i da sa CIPS certifikatom imaju potvrdu najvišeg stepena profesionalnosti u nabavkam

JP Autoceste FBiH prva je kompanija u BiH i regiji, a iz oblasti cestogradnje prva u svijetu koja je svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima međunarodnog standarda za nabavku ovlaštenog instituta za nabavku i snabdijevanje – Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS). Standardi CIPS-a znače potvrdu najvišeg stepena profesionalnosti u nabavkama. Dobivanjem CIPS-ovog certifikata preduzeće potvrđuje i osnažuje ugled kako u zemlji tako i u inostranstvu. Sve to vodi unapređenju poslovanja kroz kvalitetnije kontakte preduzeća na međunarodnoj sceni.

Godinu dana je trajala procedura dobivanja certifikata. Oblasti koje je obuhvatilo certificiranje su: vodstvo i organizacija, strategija i politike, ljudski resursi, proces i sistem te mjerenje performansi.

Članak u cijelosti pročitajte na linku.