Reagovanje na medijske špekulacije

Povodom medijskih špekulacija i navoda pojedinih medija u vezi s poništenjem tendera za gradnju dionice autoceste na Koridoru Vc Počitelj-Zvirovići, JP Autoceste FBiH dostavlja javnosti tačne informacije.

Uprava JP Autocete FBiH odlučno odbacuje tendenciozne navode pojedinih medija da je EIB poništio tzv. namješeni tender te da je v. d. izvršni direktor Jasmin Bučo, kako se navodi, odgovoran za sumnjiv izbor izvođača.

Na sastanku s predstavnicima EIB-a na kome su prisustvovali zvanični predstavnici FBiH – ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i v.d. direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, nije uopće bilo govora o tome da je tender namješten niti je izbor izvođača okarakterisan kao sumnjiv.

V.d. izvršni direktor Jasmin Bučo nije pominjan u bilo kojem kontekstu, a posebno ne kao odgovornog za sumnjiv izbor izvođača.

Stav zvaničnika EIB-a je da, ako želimo sve ubrzati, onda je najbolje da ovaj tender poništimo i raspišemo po novoj ubrzanoj proceduri koji će oni propisati, a što vrlo brzo trebamo dobiti u zvaničnom pismu EIB-a.

Kako bismo izbjegli sve špekulacije, JP Autoceste FBiH će u interesu tačnog i pravilnog informisanja javnosti kada zvanično dobije pismo od EIB-a o sadržaju pisma i svim narednim koracima u vezi s tenderom obavijestiti javnost.

 

Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.