JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar dodijeljuje stipendije nadarenim i uspješnim studentima/cama s ciljem promicanja znanja i humanosti te željom da motivira njihov daljnji rad, naročito u području građevine, saobraćaja, elektrotehnike i ostalih stručnih fakulteta bliskih djelatnosti preduzeća.

Po završetku školovanja JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar je nekim bivšim stipendistima/cama dalo priliku da obave pripravnički staž, te mogućnost zapošljavanja, a studentima/cama završnih godina studija da odrade praksu u preduzeću.

Za sedam godina u ovaj društveno-odgovorni program JP Autoceste FBiH je uložilo 340.000 KM za 180 studentskih stipendija, čime nastoji da mlade stručnjake zadrži u BiH i da im osigura bolju i sigurniju budućnost.

 

JAVNI POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA JP AUTOCESTE FBIH D.O.O. MOSTAR ZA REDOVNE ILI REDOVNE SAMOFINANSIRAJUĆE STUDENTE GRAĐEVINSKOG FAKULTETA I FAKULTETA ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE (CESTOVNI SMJER), MAŠINSKOG FAKULTETA I ELEKTROTEHNIČKOG FAKULTETA TREĆE GODINE PRVOG CIKLUSA STUDIJA I PRVE I DRUGE GODINE DRUGOG CIKLUSA STUDIJA ZA AKADEMSKU 2019./2020. GODINU

 

Dokumenti:

Pravilnik o dodjeli stipendija