Studenti Građevinskog fakulteta iz Mostara posjetili gradilište Buna – Počitelj

U okviru terenske nastave Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, petnaest studenata prve godine Sveučilišnog diplomskog studija građevinarstva, smjer konstrukcije u pratnji profesora dr.sc. Mladena Glibića, dr. Sc. Mladena Kožula, dr. Sc. Dragana Ćubele i asistenta Ante Džolana, posjetili su gradilište Koridora Vc, dionica Buna – Počitelj. 

 

Studenti su upoznati s vrstom i raznolikošću radova na 7 km dugoj dionici. Na uvodnom predavanju upoznati su sa sadržajem projekta, zemljanim radovima, miniranjima, betonskim radovima, sustavom iskopa i nasipa, organizacijom gradilišta, BIM modelom, kontrom kvalitete i zaštitom na radu. Nakon uvodnog predstavljanja, studenti su posjetili gradilište Potpornog zida, natputnjaka Grabovina, ispratili ugradnju i ispitivanje sloja nasipa na trasi autoceste.

 

Najveći dojam na studente ostavilo je dinamično okruženje i stalna upućenost odgovornih inženjera u izvođenje pojedinih radova. Prema njihovim riječima obilazak je za njih predstavljao neprocjenjivo iskustvo, koje će im pomoći u daljnjem školovanju.

 

Press služba JP Autoceste FBiH