Svilaj – Odžak (10 km)

Stanje prohodnosti: saobraćaj se odvija po suhom kolovozu.

Zenica sjever -Tarčin (93 km)

Stanje prohodnosti: saobraćaj se odvija po suhom kolovozu.

Zvirovići-Bijača (10 km)

Stanje prohodnosti: saobraćaj se odvija po suhom kolovozu.

 

Zbog radova na zamjeni dilatacije na vijaduktu Klopče,dionica Zenica sjever-Zenica jug,desna strana (pravac Zenica-Sarajevo), saobraćaj se preusmjerava u preticajnu traku dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u zoni petlje Podlugovi za saobraćaj je zatvoren izlazi sa autoceste  A1 prema Podlugovima iz pravca Visokog. Saobraćaj se preusmjerava na petlju Sarajevo sjever. Ulazi na autocestu A1 na petlji Podlugovi prema Sarajevu i Zenici će biti u funkciji, kao i izlaz prema Podlugovima iz pravca Sarajeva. Postavljena  je privremena saobraćajna signalizacija. Saobraćaj se odvija usporeno.

U zoni petlje Sarajevo sjever izvode se radovi na sanaciji kolničke strukture od NM Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini od 400 m cca sa obje strane autoceste A1. Postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Saobraćaj se odvija usporeno.

 

Apelujemo na sve korisnike autoceste A1 da poštuju privremenu regulaciju saobraćaja na mjestu izvođenja radova i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na kolovozu.