Zajedničkom suradnjom JP Autoceste FBiH i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) identificirano je vozilo osobnog automobila koje se u noćnim satima 28.05.2023. godine na dionici od Briješća do naplatnog mjesta Vlakovo kretalo u suprotnim smjerom na autocesti A1.

Zaposlenici Centra za održavanje i kontrolu prometa (COKP) Drivuša su odmah nakon navedenog incidenta poduzeli sve odgovorajuće operativne provjere. Navedeni slučaj je prijavljen Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, a obzirom da se dionica na kojoj se dogodio incident nalazi pod video nadzorom ministarstvu će biti ustupljena i snimka sa mjesta događaja.

Brza reakcija oko otkrivanja nesavjesnog vozača koji je vozio u suprotnome smjeru samo je nastavak uspješne suradnje JP Autoceste FBiH i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajeva koja traje još od vremana postavljanja radara za kontrolu brzine na autocesti A1 na području Kantona Sarajevo. Stavljanjem u funkciju radarskih uređaja na autocesti A1 na navedenom području stanje sigurnosti u prometu doživjelo je značajna poboljšanja.

Još jednom napominjemo kako je vožnja u krivome smjeru jedan od najopasnijih incidenata na autocestama i jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti te vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba. Upozoravamo vozače da prilikom uključivanja na autocestu obrate pozornost te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, da ne vrše polukružno okretanje kako se ne bi kretali u suprotnome smjeru na autocesti i kako ne bi došlo do prometnih nesreća i neželjenih posljedica.