U organizaciji JP „Putevi Srbije“ od 6. do 8. ožujka 2024. godine na Kopaoniku se održava regionalni forum „TOLL4ALL“ na kojem sudjeluju poduzeća koje upravljaju autocestama s naplatom cestarine u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Delegaciju JP Autoceste FBiH na ovom forumu predstavljaju  Denis Lasić, v.d. direktor poduzeća, Mirko Rogić, v.d. izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje, Dario Đolo, šef Službe za naplatu cestarine i Ivan Zelenika, šef Službe za upravljanje, nadzor i sigurnost prometa.

Tema ovog foruma je integracija sustava za elektronsku naplatu cestarina upravitelja cesta iz zemalja regije na jedinstvenu platformu. Na ovom forumu je predstavljena platforma na kojoj će se vlasnici TAG uređaja za elektronsku naplatu cestarine moći registrirati i bez zaustavljanja na naplatnim kućicama putovati kroz nekoliko zemalja u regiji.

JP Autoceste FBiH je u prethodnom periodu ostvarilo značajan pomak po pitanju uvezivanja elektronske naplate cestarine sa poduzećima koja upravljaju autocestama u regiji.

Tako je od ljeta prošle godine omogućeno na osnovu suradnje s JP Autoputevi RS na teritoriju cijele BiH prolaziti kroz naplatne rampe, bez zaustavljanja, plaćajući cestarinu beskontaktno korištenjem jednog TAG uređaja. Osim ove suradnje na razini Bosne i Hercegovine, JP Autoceste FBiH je ušlo i u završnu fazu po pitanju uvezivanja elektronske naplate cestarine sa Hrvatskim autocestama, dok su sa predstavnicima JP Putevi Srbije napravljeni inicijalni razgovori na ovu temu.

 

Press JP Autoceste FBiH