U prethodna dva dana u Brusselsu (Belgija) je održan Road User Charging Conference 2024, najdugovječnije neovisno godišnje  okupljanje stručnjaka za globalnu naplatu cestarine, mobilnost i ITS na svijetu.

Road User Charging Conference već 20 godina pruža jedinstvenu i nenadmašnu platformu za međunarodne perspektive o svim oblicima naplate cestarine kao i o budućnosti inteligentnih transportnih sustava ključnih za poticanje razumijevanja načina na koji će glavne svjetske cestovne mreže i infrastruktura služiti budućim generacijama.

Ove godine na Road User Charging Conference uz zemlje zapadne i sjeverne Europe bili su prisutni i predstavnici SAD-a i UAE-a kao i poznata poduzeća poput Continentala i Toll4Europe-a. Među 250 delegata iz 15 različitih zemalja svijeta svoga predstavnika je imalo i JP Autoceste FBiH. Franjo Bošnjak, stručni suradnik za elektronsku naplatu cestarine JP AC FBiH, u sklopu spomenute konferencije održao je predavanje o razvoju elektronske naplate cestarine u Bosni i Hercegovini. Osim ove teme, Bošnjak se u svome predavanju osvrnuo i na zajedničku suradnju JP Autoceste FBiH i Autoputeva RS po pitanju uvezivanja elektronske naplate cestarine.

Press JP Autoceste FBiH