Delegacija JP Autoceste FBiH predvođena v.d. direktorom Denisom Lasićem održala je danas radni sastanak u sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru sa predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) nalaze se u monitoring posjeti Koridoru Vc u  Bosni i Hercegovini s ciljem praćenja implementacije projekata koji financira EBRD. Prije posjete Mostaru i sjedištu JP Autoceste FBiH predstavnici EBRD-a  obišli su aktivno gradilište autoceste na Koridoru Vc na dionici Putnikovo brdo – Medakovo.

Obzirom da su sudionici današjeg sastanka ispred EBRD-a članovi odjela za Okoliš i socijalna pitanja teme sastanka su bile usmjerene u pravcu ekoloških i društvenih zahtjeva EBRD-a, a koji su vezani za projekte koje financira Banka. Osim navedenoga na sastanku se još razgovaralo i o najboljem načinu koordinacije između JP Autoceste i EBRD-a kada je u pitanju praćenje  i izvještavanje o projektima.

Poseban značaj na današnjem sastanku je stavljen na uspješno i brzo rješavanje pritužbi na dionicama, a u skladu s politikama EBRD-a za što će se JP Autoceste FBiH dodatno zauzeti.

 

Press JP Autoceste FBiH