Dionica Tarčin – Ivan duga je 6,9 kilometara i uključuje novi moderni dvocijevni tunel Ivan dužine 1.760 metara.

Dionica je nedavno puštena u promet radi privremene izmjene režima saobraćaja, a zbog izvođenja sanacionih radova na magistralnoj cesti M-17, kako bi se cesta vratila u prvobitno stanje prije zimskog perioda, a nakon izgradnje poddionice autoceste na Koridoru Vc Tarčin – Ivan.

Vožnja bez naplate na dionici od Vlakova do Bradine odnosno “dizanju rampi” na naplatnim mjestima Sarajevo zapad, Lepenica i Tarčin odlukom Vlade FBiH trajat će za vrijeme radova.

Molimo vozače da budu oprezni posebno prilikom prolaska pored naplatnih kućica, te poštuju ograničenja brzine.

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Tarčin – ulaz u tunel Ivan je 66.584.028,92 eura bez PDV-a, a finansira se sredstvima Europske investicijske banke (EIB)  i bespovratnim grant sredstvima odobrenim od strane WBIF (sredstva EU) u visini od 11,7 milijuna eura.

Vrijednost Ugovora za izgradnju tunela Ivan je 57.628.570,37 eura bez PDV-a. Sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u visini od 50 milijuna eura  i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 11,4 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

 

Press JP Autoceste FBiH