U organizaciji JP Autoceste FBiH realizirana je posjeta studenata i profesora Građevinskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Sarajevu gradilištu autoceste na Koridoru Vc, poddionica Počitelj -Zvirović, LOT 2, Most Počitelj.  U posjeti su sudjelovali studenti prve i druge godine diplomskog studija, smjer Konstrukcije.

Ismet Hajduk, glavni inžinjer za mostove i objekte talijanske firme “IRD Engineering”, koja vrši nadzor nad cijelom dionicom, detaljno je prezentirao konstrukciju mosta kao i sve izazove i specifičnosti mosta Počitelj, objekta koji se uz tunel Prenj smatra najkompleksnijim na cijelom koridoru.

Zasigurno najzanimljivi dio ove posjete je bilo podizanje na 100 metara visine, gdje su se na licu mjesta, na stupovima S2, S4  S5 studenti i profesori upoznali sa postupcima izvođenja slobodne konzolne gradnje.

Organizacijom posjete gradilištu mosta Počitelj, JP Autoceste FBiH je nastavilo ispujavati svoju ulogu u pogledu društvene odgovornosti. Ova posjeta, kao i sve prethodne, ali i one koje imamo u najavi imaju za cilj profilirati buduće stručnjake koji će svoje teorijsko znanje koje stiču kroz semestre uvezati s onime što se događa na terenu  od same organizacije gradilišta, planiranja svih aktivnosti pa do problema koji se mogu pojaviti u procesu izgradnje.

Osim organizacije studentskih posjeta aktivnim gradilištima na Koridoru Vc, JP Autoceste FBiH konstantnim stipendiranjem najboljih studentata, prvenstveno iz područja tehničkih znanosti, ali i omogućavanjem odrađivanja pripravničkog staža za student koji su tek završili školovanje potvrđuju  jednu od svojih najbitnijih politika, a to je ulaganje u mlade.

 

Press JP Autoceste FBiH