Dana 23.11.2022.godine učenici Tehničke škole Zenica smjer tehničari cestovnog prometa su posjetili  Centar za održavanje i kontrolu prometa Drivuša (COKP Drivuša). Učenike i nastavnike ove srednje škole  su dočekali zaposleni Odjela za upravljanje i nadzor prometa JP Autoceste FBiH Zlatko Demirovski i Robert Bošnjak. U okviru posjete predstavljen je sistem upravljanja i nadzora prometa iz Kontrolnog centra kao i osnovni elementi sigurnosti cestovnog prometa, zaštita u saobraćaju (prometu) i dr.

Pored Kontrolnog centra učenici su posjetili i profesionalnu vatrogasnu jedinicu JP Autoceste FBIH gdje su imali mogućnost  upoznati se sa  njihovim radom i osnovnim elementima zaštite od požara.
Zahvaljujemo se Tehničkoj školi Zenica što su prepoznale JP Autoceste FBIH kao poduzeće koje može pružiti edukaciju njihovim učenicima.

JP Autoceste FBiH zajedno sa stručnim zaposlenicima iz svojih nadležnosti uvijek je na usluzi kada su u pitanju edukacije, a sve u cilju obostranog unapređenja i saradnje. Svaki put rado ćemo se odazvati molbama za posjetu naših objekata.

 

Press JP Autoceste FBiH