Federalni ministar prostornog uređenja u posjeti gradilištu mosta Počitelj

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić zajedno sa suradnicima jučer je posjetio aktivno gradilište mosta Počitelj koje se nalazi u sklopu poddionice Počitelj – Zvirovići na Koridoru Vc.

U razgovoru s predstavnicima investitora i izvođača radova  ministar Martić upoznat je s tehničkim detaljima i dinamikom radova na mostu Počitelj, a prezentirane su i neke od specifičnosti koje most Počitelj čine jednim od najzahtjevnijih objekata na cijelom Koridoru Vc.

Jedna od specifičnosti mosta Počitelj je ta da se radi o jedinstvenoj rasponskoj konstrukciji za oba smjera vožnje, odnosno za oba kolnička traka, dok svi ostali mostovi na Koridoru Vc imaju odvojen ili poseban objekt za svaki smjer.

Izvođač radova na izgradnji ovoga 975 m dugog i 100 metara visokog mosta je konzorcij  koji čine Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina), a ukupna vrijednost radova za izgradnju mosta Počitelj je 28.114.889,53 eura bez PDV-a.

Sredstva za izgradnju mosta Počitelj osigurana su u okviru zajma sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Press JP Autoceste FBiH