Delegacija JP Autoceste FBiH boravila je u radnoj posjeti Hrvatskim autocestama. Obzirom da ova dva poduzeća imaju isti djelokrug aktivnosti cij posjete je bio razmjena konkretnih znanja i iskustava sa kolegama iz Hrvatskih autocesta.

U ime domaćina susreta nazočnima se obratio Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta i upoznao delagaciju  sa aktivnostima koje ovo poduzeće trenutno provodi na izgradnji Koridora Vc, dijela koji prolazi kroz Hrvatsku kao i sa poslovima koji se obavljaju oko izgradnje mosta na Svilaju, mosta koji će predstavljati vezu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske na Koridoru. Od ostalih projekata koje provodi HAC, istaknuta je izgradnja obilaznice oko Novog Vinodolskog, a trenutno  se radi i na uvođenju novog sustava naplate cestarine. Predsjednik uprave HAC-a Huzjan naglasio je da su Hrvatske autoceste zahvaljujući prije svega refinanciranju postojećih kredita i povlačenju sredstava iz europskih fondova trenutno stabilna tvrtka sa prihodima koji rastu.

U ime delegacije JP Autoceste FBiH, zahvalu na prijemu i dobivenim korisnim informcijama za daljni rad, iskazala je Mia Glamuzina, savjetnica direktora Poduzeća.

 

Press služba JP Autoceste FBiH