Uposlenici JP Autoceste FBiH podržali projekat „Nijedno dijete bez paketića 2017.”

Biti dio jedne lijepe i humane priče sada je već postala tradicija uposlenika JP Autoceste FBiH, te su se i ove godine odazvali humanitarnoj akciji Udruženja Ruku na srce „Nijedno dijete bez paketića 2017“.

„Ono na što smo ponosni jeste da svake godine broj donatora raste, što potvrđuje i veliki odziv građana i firmi uključujući i vas JP Autoceste.  Oko 100 volontera, uglavnom studenata,  radi na projektu četiri do pet mjeseci, podijeljeni smo na  11 timova i poslali smo preko 3.000 e – mailova na različite adrese firmi da bi se ostvario neki vid donacija. Timovi su uradili svoj posao fenomenalano i  svake godine su sve bolji“, kazala je Enisa Tiro, predsjednica Udruženja.

Projekat se realizira zadnjih sedam godina, u kojoj je u prvoj podjeljeno oko 250 paketića,  a zvaničan broj za ovu 2017. godinu je 1750 paketića, za djecu uzrasta do 14 godina iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Marljivi volonteri Udruženja su spremili i novogodišnju predstavu „Kako su se dvije jelke posvađale“, a tim kreativaca je napravio scenografiju i ukrase.  

Također, u holu Bosanskog kulturnog centra mališani su imali priliku da se druže i slikaju sa Djeda Mrazom, kao i da učestvuju u krativnim radinicama koje su za njih pripremili volonteri.